Search This Blog

Sunday, August 5, 2012

Tetakan dahi punca kematianTetakan dahi punca kematian
Laporan Sinar Harian, semalam
SHAH ALAM – Polis mendapati terdapat kesan tetakan kuat pada dahi yang menjadi punca kematian seorang lelaki yang ditemui hangus di Tanah Perkuburan Islam Kampung Padang Jawa, di sini, kelmarin.

Timbalan Ketua Polis Daerah Shah Alam, Superintendan Mazlan Othman berkata, bedah siasat yang dijalankan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang juga mendapati kesan luka belakang kepala.

“Mangsa dipercayai ditetak benda tajam. Itu punca kematian sebelum mayatnya dibakar dipercayai untuk menghapuskan bukti,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Mazlan berkata, siasatan mendapati mangsa, seorang warga asing, dibunuh di tempat lain sebelum dibakar dengan petrol bersama timbunan kayu di kawasan perkuburan tersebut.

“Mangsa bukan orang tempatan kerana hasil pemeriksaan tiada kesan suntikan bacillus calmette-guerin (BCG) pada tangan kiri,” katanya.

Menurutnya, punca sebenar kejadian tersebut masih lagi disiasat dan beliau tidak menolak kemungkinan pembunuhan itu bermotifkan dendam.

Semalam, Sinar Harian melaporkan, sebuah keluarga ketakutan selepas menemui mayat berasap atas kubur, kira-kira jam 9 pagi. Mayat mangsa ditemui dalam keadaan terlentang dan memakai seluar jean biru yang hampir hangus.

Terdapat juga pelbagai gambar tatu di belakang badan mangsa.

No comments:

Post a Comment