Search This Blog

Thursday, August 30, 2012

Suspek kes bunuh diminta serah diri

DIKEHENDAKI...Gunarajan menunjukkan gambar Khairul.
DIKEHENDAKI...Gunarajan menunjukkan gambar Khairul.
MELAKA: “Kita sudah menggunakan saluran yang ada termasuk menerusi majikan namun masih gagal mengesannya sehingga kini,” kata Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) negeri, Superintendan P R Gunarajan.
Beliau mengulas usaha pihaknya memburu seorang lelaki bagi membantu siasatan kes jurukimpal mati ditikam di Kampung Serkam Pantai, Jasin, dekat sini, minggu lalu.

Lelaki yang bekerja sebagai pemandu di sebuah jabatan kerajaan di Putrajaya itu dikenali sebagai Khairul Nordin, 41, dan beralamat terakhir di No 21, Jalan Kayu Manis 3, Taman Kayu Manis, Jalan Jelebu, Seremban, Negeri Sembilan.

Menurut Gunarajan, pihaknya meminta kerjasama lelaki itu menyerah diri bagi membantu siasatan yang dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. “Berdasarkan maklumat diperoleh, lelaki berkenaan setakat ini didapati masih tidak datang bekerja atau pulang ke rumahnya. “Kita sedang berusaha mengesan dan meminta lelaki itu menyerah diri di balai polis berdekatan untuk tindakan susulan,” katanya pada sidang media di sini, semalam.

Beliau berkata, orang ramai mempunyai maklumat mengenai individu itu diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jasin, Inspektor Amir Kaskon di talian 017-7868810 atau balai polis berhampiran untuk tindakan lanjut.

Akhbar ini melaporkan seorang lelaki maut akibat ditikam adik iparnya sendiri di Kampung Serkam Pantai, dekat sini, malam Rabu, minggu lalu.


Rashid Ahmad, 46, mati pada jam 1.40 pagi ketika dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Melaka kerana cedera di pinggang kiri akibat ditikam dengan pisau.

Sebelum itu, berlaku pertengkaran antara jurukimpal berkenaan dengan iparnya di halaman rumah ibunya jam 7.30 malam sebelum dia ditikam.

Kejadian berlaku selepas mangsa, anak kelapan daripada 10 beradik, menegur adik iparnya itu yang sering memukul isterinya berusia 36 tahun.

Teguran itu mengakibatkan berlaku perang mulut dan pergelutan antara mereka sebelum suspek yang berang mengeluarkan pisau lalu menikam mangsa.

No comments:

Post a Comment