Search This Blog

Wednesday, August 1, 2012

Sepasang kekasih ditahan bersama 2.5kg ganja

SUNGAI PETANI - Polis menahan sepasang kekasih yang dipercayai terbabit dalam pengedaran dadah berikutan penemuan beberapa ketulan ganja mampat dianggarkan seberat 2.5 kilogram di Tikam Batu, malam tadi.
   
Suspek yang berusia sekitar 20-an itu ditahan anggota pasukan Rela ketika mengadakan rondaan mencegah jenayah di Taman PKNK, Tikam Batu pada kira-kira 9.30 malam.
    
Penyelia Rela Kawasan Tikam Batu Low Chow Min berkata pihaknya terserempak pasangan itu, yang menaiki sebuah motosikal tanpa memakai topi keledar, dalam keadaan mencurigakan.
    
"Selepas kami memanggil mereka memberhentikan kenderaan, lelaki itu yang menunggang motosikal, seolah-olah panik dan cuba melarikan diri.
    
"Pada masa sama, dia sempat membuang beberapa bungkusan dari raga motosikal di tepi jalan," katanya.
   
Low berkata suspek berjaya ditahan dengan bantuan beberapa anggota Rela.
   
"Kami juga memeriksa raga motosikal suspek dan didapati terdapat beberapa bungkusan mencurigakan sebelum menghubungi polis," katanya.
    
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Muda ACP Hashim Ali berkata pemeriksaan lanjut mendapati bungkusan tersebut mengandungi dadah dipercayai ganja.
   
Beliau berkata kedua-dua suspek kini ditahan reman sehingga Ahad ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952.
 
Sabit kesalahan, suspek boleh dikenakan hukuman mati mandatori. - Bernama

No comments:

Post a Comment