Search This Blog

Sunday, August 5, 2012

4 pelacur warga China ditahan


ANGGOTA polis membawa keluar GRO warga China dari sebuah hotel di Jalan Song Thian Cheok untuk siasatan lanjut di IPK Sarawak, Kuching, kelmarin.
KUCHING 3 Ogos - Polis menahan empat gadis warga China berusia antara 22 hingga 26 tahun yang dipercayai terlibat dalam kegiatan pelacuran menerusi Ops Noda di sebuah hotel terkemuka di Jalan Song Thian Cheok di sini semalam.
Dalam serbuan kira-kira pukul 11 malam oleh sepasukan anggota dari Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) negeri itu, turut ditahan ialah lima lelaki tempatan dipercayai pelanggan kepada gadis terbabit.
Pegawai Turus D7, Deputi Supritendan Ahmad Asri Jamaluddin berkata, serbuan dilancarkan selepas pihaknya membuat risikan selama dua hari di premis berkenaan menerusi maklumat daripada orang awam.
"Ketika serbuan dibuat ke atas empat bilik berasingan, seorang pelanggan didapati sedang melakukan hubungan seks dengan salah seorang pelacur manakala empat pelanggan lagi dalam proses tawar menawar.
"Bagaimanapun, lima pelanggan terbabit dibebaskan setelah diambil keterangan," katanya ketika dihubungi di sini semalam.
Menurut Ahmad Asri, pihaknya turut merampas 54 keping kondom dengan empat daripadanya telah digunakan, dua botol cecair pelincir, sejumlah wang RM8,800 serta sekeping kertas catatan jumlah wang dipercayai hasil aktiviti pelacuran.
"Empat suspek terbabit kini ditahan mengikut Seksyen 372 Kanun Keseksaan kerana mencari langganan bagi maksud persundalan," katanya sambil memberitahu polis pernah menyerbu hotel sama dan menahan dua gadis warga China pada 13 Julai tahun lalu.

No comments:

Post a Comment