Search This Blog

Thursday, July 12, 2012

‘Saya sangka dia lelaki’
         
PASIR PUTEH: “Saya ingatkan lelaki, tetapi rupa-rupanya perempuan,” kata seorang penghuni rumah kongsi di kawasan tapak pembinaan dekat Selising, di sini.

Dia yang mahu dikenali sebagai Abdul, 32, dari Jawa Timur yang juga buruh di tapak pembinaan berkenaan berkata, dia ternampak kelibat seorang remaja di kawasan rumah kongsi yang didiaminya sejak seminggu lalu, tetapi tidak mengendahkannya kerana menyangka remaja itu lelaki, apatah lagi gayanya ‘berambut pacak’.


“Bagaimanapun, beberapa hari lalu, rakan saya bertanya nama remaja itu dan baru rahsia terbongkar. Remaja itu memaklumkan kepada rakan saya, namanya Ira.

“Selepas rakan saya memaklumkan nama remaja itu, saya teringat pernah membaca kisah seorang ibu yang melaporkan anaknya hilang. Apabila saya lihat kembali laporan akhbar itu, saya terkejut, nama dan wajah seperti yang dipaparkan dalam akhbar sama dengan remaja itu,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.


Menurut Abdul, rakannya memaklumkan perkara berkenaan kepada ketua pengawal keselamatan tapak pembinaan sebelum remaja itu ditahan bersama pasangannya kelmarin.

No comments:

Post a Comment