Search This Blog

Sunday, July 8, 2012

Peniaga tembikai nyaris maut lori dirempuh dari belakang

Peniaga tembikai nyaris maut lori dirempuh dari belakang - Terengganu - Sinar Harian:MARANG - Seorang peniaga tembikai nyaris maut apabila lori dipandunya dirempuh dari belakang oleh sebuah lori lain dalam kejadian di Kampung Pulau Kerengga, di sini, hari ini.
Kejadian pukul 10.50 pagi itu berlaku ketika Mohd Hamzah Ismail, 51, memberhentikan lori di depan gerai untuk menurunkan bekalan tembikai yang baru dibelinya daripada pembekal di Kampung Serting, dekat sini.
Menurut isteri mangsa Normah Abd Razak, 49, yang pada masa itu berada di gerai berkenaan bersama seorang anak dan cucunya, secara tiba-tiba lori suaminya dirempuh dari arah belakang oleh sebuah lori lain,  menyebabkan lori suaminya melanggar sebatang pokok.
"Akibat rempuhan itu suami saya tersepit di tempat duduk pemandu manakala buah tembikai hampir 400 kilogram tercampak keluar dan bertaburan di atas jalan.
Saya hanya mampu menjerit meminta tolong daripada orang ramai yang ada di situ," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.
Mangsa yang mengalami kecederaan di bahagian kaki dan dada kini menerima rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu manakala pemandu lori yang merempuh mangsa dipercayai melarikan diri.
Sementara itu, Ketua Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Daerah Marang Mohd Kuty Mohd berkata enam anggota yang dikejarkan ke tempat kejadian mengambil masa beberapa minit sahaja bagi mengeluarkan mangsa  yang tersepit. - Bernama

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment