Search This Blog

Thursday, July 12, 2012

Kesal pemandu rempuh rumah enggan bayar ganti rugi         
ALOR SETAR: “Saya terkejut mendengar dentuman kuat di depan rumah lalu bergegas keluar untuk memeriksa apa yang terjadi. Sebaik membuka pintu, saya lihat sebuah kereta merempuh rumah.

“Nasib baik ketika itu tiada siapa berada di situ namun saya kecewa dengan pemandu kereta terbabit yang lepas tangan, malah tidak meminta maaf,” kata Mohd Shamshuri Yusof, 25.


Dalam kejadian jam 11.30 malam, Khamis lalu, sebuah kereta Proton Savvy dipandu seorang lelaki dipercayai mabuk melanggar bahagian depan rumah Mohd Shamshuri di Jalan Datuk Kumbar, di sini, sehingga rosak teruk.

Berikutan itu, Mohd Shamshuri berasa tidak selamat tinggal di rumah berkenaan kerana tiang depan menyokong bumbung depan patah.


Dia mendakwa lelaki yang melanggar rumahnya itu anak seorang ahli perniagaan dan ketika dia meminta ganti rugi RM7,000 untuk membaiki kerosakan itu, lelaki terbabit enggan.


Sebaliknya, menurutnya lelaki itu menyatakan mahu membuat tuntutan insurans sebelum membayar ganti rugi, malah tiada ucapan maaf daripada lelaki terbabit. Mohd Shamshuri yang tinggal bersama ibunya, Zaharah Ahmad, 62, berkata, dia kini bimbang kerana struktur rumah tidak stabil tambahan pula kini musim hujan dan angin kuat.

Menurutnya, dia tiada pekerjaan tetap dan tidak mampu membaiki rumah ibunya itu.


Dia membuat laporan kejadian itu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar pada hari berikutnya.

No comments:

Post a Comment