Search This Blog

Thursday, July 12, 2012

Huni rumah kongsiOleh Rosliza Mohamed
am@hmetro.com.my
         
KOTA BHARU: Seorang remaja perempuan yang dilaporkan hilang di Ampang, Selangor, sejak 20 Jun lalu, ditemui bersama teman lelakinya, warga Lombok, Indonesia, di sebuah rumah kongsi dekat Selising, Pasir Puteh, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Azham Othman berkata, Nur Sahira Mat Radzi, 13, ditemui bersama teman lelakinya berusia 25 tahun oleh sepasukan anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu yang melakukan serbuan pada jam 5 petang.


“Hasil maklumat orang ramai dan berdasarkan gambar mangsa, kami menemuinya bersama seorang lelaki berasal dari Lombok, Indonesia, di negeri ini.

“Kami menahan pasangan itu sebelum menyerahkan mereka kepada IPD Ampang, Selangor, untuk tindakan selanjutnya,” katanya ketika ditemui pada majlis Perhimpunan Bulanan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu, di sini, semalam.


Harian Metro pada Jumaat lalu melaporkan, ibu Nur Shahira atau Ira, Noor Aryanti Abu, 36, mendakwa anak sulungnya itu hilang buat kali keempat dalam tempoh kurang setahun pada 20 Jun lalu.


Katanya, Nur Shahira yang bersekolah di Sekolah Menengah Bandar Baru Ampang dipercayai ponteng sekolah selama dua hari namun memandangkan dia dan suaminya, Mat Radzi Hamzah, 41, tiba di rumah pada jam 8 malam setiap hari selepas kerja, mereka tidak mengetahui perlakuan Ira apatah lagi ketika ditemui di rumah, lagak remaja itu seolah-olah pergi ke sekolah.

“Pada hari kejadian, saya dan suami yang pulang ke rumah selepas mengambil tiga lagi anak di rumah pengasuh terkejut sebaik mendapati rumah kosong. Saya cuba mencari anak saya itu dengan bertanya rakan sekolahnya serta jiran namun gagal sehingga saya membuat laporan polis pada 25 Jun lalu.

No comments:

Post a Comment