Search This Blog

Monday, July 23, 2012

Dua lelaki nyaris maut terbabit kemalangan

GEORGETOWN: Dua lelaki, termasuk seorang warga emas, nyaris maut apabila terbabit dalam kemalangan di dua lokasi berasingan di sini, semalam.
Kejadian pertama berlaku kira-kira jam 11.15 pagi membabitkan sebuah lori pasir dipandu seorang lelaki berusia 31 tahun dipercayai dari arah Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu menghala ke pusat bandar raya.

Sumber berkata, ketika melalui jalan itu, lori pasir berkenaan dipercayai mengalami masalah dan gagal dikawal lalu terbabas. dan terus terjunam memasuki longkang besar di persimpangan Lebuh Tunku Kudin bersebelahan pasar raya besar Tesco.
Menurutnya, hasil pemeriksaan mendapati pemandu lori itu hanya cedera ringan dan dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk rawatan lanjut walaupun lori itu remuk teruk akibat rempuhan kuat.

Sementara itu, kejadian kedua berlaku jam 12 tengah hari di Jalan Dr Lim Chwee Leong membabitkan sebuah kereta dengan sebuah motosikal.

Penunggang dipercayai lelaki warga emas berusia 50-an dilanggar di bahagian sisinya, menyebabkannya dia terjatuh dari motosikal dan mukanya tersembab ke jalan.
Mangsa yang parah di muka dan tangan kemudian diberi bantuan oleh orang ramai.

No comments:

Post a Comment