Search This Blog

Sunday, July 8, 2012

Doktor tipu guna cecair silikon industri

myMetroDoktor tipu guna cecair silikon industri:

KUALA LUMPUR: Cantik yang diidamkan, azab yang ditanggung. Kurang pengetahuan mengenai kaedah dan bahan digunakan bagi prosedur membesarkan punggung menyebabkan ramai pengguna yang mahu memiliki bentuk badan sempurna terpedaya hingga menanggung kesan mudarat.
Ketua Jabatan Pembedahan Plastik Pusat Perubatan Prince Court, Dr Yap Lok Huei berkata, mereka yang memasang niat berbuat demikian perlu mendapatkan khidmat pakar berlesen dan bertauliah. 
“Individu yang ingin menjalani prosedur membesarkan bahagian tertentu tubuh perlu berhati-hati bagi mengelak ditipu. Ini kerana ada pusat kecantikan atau doktor tidak berlesen dan bertauliah menawarkan perkhidmatan kononnya memasukkan kolagen tetapi sebenarnya menyuntik cecair silikon.

“Selepas cecair silikon disuntik di bawah kulit, potensi pelanggan mengalami alahan dan parut lebih tinggi. Cecair silikon digunakan sebenarnya bukan gred perubatan, sebaliknya untuk industri yang digunakan dalam mesin. Anggaran kos ialah RM1,000 untuk silikon perubatan bersamaan RM1 untuk industri. Pengusaha yang menawarkan perkhidmatan itu (menggunakan silikon industri) membuat banyak keuntungan,” katanya kepada Metro Ahad.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment