Search This Blog

Wednesday, July 18, 2012

Debaran 30 jam

JOHOR BAHRU: “Saya bersyukur bertemu semula Putri Nurqaleesya kerana ‘perpisahan’ selama 30 jam itu cukup mencemaskan berikutan kami tidak pernah berpisah dengannya selama ini,” kata Rafidah Mohamed, 36, ibu angkat Putri Nurqaleesya Ixara Wan Mohamed Farid, bayi perempuan berusia sembilan bulan yang dilarikan pembantu rumah warga Indonesia dalam kejadian di rumah mereka di Taman Impian Emas, di sini, Ahad lalu.
Dalam kejadian pada jam 9 pagi itu, wanita dikenali sebagai Megawati, 24, dan seorang lelaki dilihat melarikan bayi itu menaiki teksi menyebabkan keluarga berkenaan membuat laporan polis. 
Berikutan itu, satu pasukan khas polis ditubuhkan sebelum bayi berkenaan ditemui dalam keadaan sihat dan selamat di bawah jagaan Megawati dan seorang lelaki di sebuah rumah di Taman Seri Jarum, Jenjarum, dekat Banting, Selangor hasil maklumat orang ramai.

Rafidah berkata, dia memelihara Putri Nurqaleesya sejak berusia sebulan selepas diserahkan bapanya berikutan lelaki itu berpisah dengan ibu kandung bayi berkenaan yang dikatakan pulang ke kampung asalnya di Indonesia.

“Sejurus menyedari kehilangan Putri Nurqaleesya, saya terus ke balai polis membuat laporan. Ketika itu memang panik kerana dialah penyejuk hati keluarga dan saya mengesyaki pembantu rumah apabila dia turut hilang.

No comments:

Post a Comment