Search This Blog

Thursday, July 12, 2012

Bapa pelajar mangsa buli mohon bantuan masyarakat

Bapa pelajar mangsa buli mohon bantuan masyarakat:


Zharry John Bawe yang menjadi mangsa buli di Jalan Yong Mok Chai, Kapit, Ahad lalu.
KAPIT 10 Julai - Seorang bapa, John Bawe memohon kerjasama orang ramai untuk membantu menyalurkan maklumat mengenai kes buli yang menimpa anak lelakinya sehingga cedera dan lebam di sebuah pasar raya di Jalan Yong Mok Chai di sini minggu lalu.
Bawe, 48, berkata, kejadian itu berlaku ketika anaknya, Zharry, 12, pergi ke pasar raya itu untuk membeli alat tulis sebelum dia dibelasah oleh sekumpulan remaja dipercayai pelajar sekolah menengah.
Berikutan serangan itu, Zharry mengalami lebam-lebam dan luka di muka serta beberapa bahagian badan.
"Ketika dibelasah, anak saya cuba meminta bantuan tetapi orang ramai yang berada di situ hanya mampu melihat sahaja kerana bilangan penyerang adalah ramai.
"Untuk itu, saya merayu kepada orang ramai yang menyaksikan kejadian itu supaya tampil membantu siasatan polis," katanya yang ditemui di sini hari ini.
Satu laporan polis telah dibuat Bawe di Ibu Pejabat Polis Daerah Kapit pada petang Ahad lalu.
Dalam pada itu, beliau menyatakan rasa kesal di atas kejadian berkenaan dan berharap pihak polis membuat siasatan terperinci.
Katanya, apa yang membimbangkan ialah Zharry kini berdepan dengan trauma akibat serangan ganas itu.
"Saya difahamkan kumpulan remaja yang menyerang anak saya selalu melepak di tingkat satu pasar raya itu dan sering membuat kacau.
"Sebagai seorang bapa, saya harap pihak berkuasa memantau keadaan itu supaya kejadian yang sama tidak berulang," katanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment