Search This Blog

Wednesday, July 18, 2012

Ahli perniagaan cedera ditumbuk penyamun


Ahli perniagaan cedera ditumbuk penyamun
Mangsa cedera di muka selepas ditumbuk suspek


PETALING JAYA - Seorang ahli perniagaan menjadi mangsa terbaru kes samun di parkir kenderaan di sebuah pusat membeli-belah di sini, malam kelmarin. Ketika kejadian, mangsa bersama isterinya ke parkir kereta di aras bawah  premis berkenaan kerana mahu pulang selepas menutup premis perniagaan.

Dalam kejadian jam 10 malam, seorang lelaki menghampiri mangsa sebelum cuba merampas beg bimbitnya. Terkejut dengan tindakan itu, mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Lim, 69, cuba mempertahankan beg bimbitnya, menyebabkan berlaku pergelutan.

Suspek yang berang menumbuk muka mangsa, kemudian melarikan diri tanpa sempat mengambil apa-apa barangan.

Lim berkata, kejadian itu berlaku sangat pantas dan nasib baik isterinya menjerit meminta pertolongan daripada pengunjung di pusat membeli-belah itu.

Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, polis telah mengambil keterangan mangsa dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di tempat kejadian.

“Polis sedang meneliti rakaman CCTV bagi mengenal pasti suspek, kes itu disiasat mengikut Seksyen 393 Kanun Keseksaan kerana cubaan rompakan,” katanya.

Orang ramai yang mempunyai maklumat boleh hubungi Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di talian 03-2052 9999 atau balai polis berdekatan bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment