Search This Blog

Sunday, July 8, 2012

3 beranak, pejalan kaki mautTAMPIN 7 Julai - Tiga beranak dan seorang pejalan kaki maut selepas dirempuh oleh sebuah lori yang terbabas di Kilometer 4, Jalan Tampin-Gemas, di sini malam tadi.
Kemalangan ngeri itu berlaku kira-kira pukul 7.30 malam, semasa tiga beranak terbabit iaitu H. Duraiswami, 34, bersama isteri, A. Mere Minna, 37, dan anak mereka, Kugan, 2, yang menaiki motosikal jenis Honda EX5 berhenti di bahu jalan untuk bertemu seorang rakan.
Jurucakap polis berkata, sebaik sahaja memberhentikan motosikal untuk berjumpa dengan seorang pejalan kaki yang juga rakannya dikenali sebagai Samugam, 60, tiba-tiba sebuah lori dari arah belakang yang hilang kawalan merempuh mereka.
"Rempuhan itu menyebabkan Mere Minna dan Kugan maut di tempat kejadian, manakala suaminya dan Samugam disahkan meninggal dunia semasa mendapat rawatan di hospital.
"Keempat-empat mangsa mati akibat mengalami kecederaan parah di kepala dan badan," katanya di sini hari ini.
Sementara itu, kakak kepada Duraiswami, Mageswary, 36, ketika ditemui berkata, dia sedih kerana adiknya sempat menjaga ibunya yang sakit selama beberapa bulan sebelum maut dalam kemalangan itu.
"Adik saya dan suaminya sebelum ini tinggal di Sabak Bernam, Selangor tetapi mengambil keputusan berpindah ke sini sejak tiga bulan yang untuk menjaga ibu kami yang sakit tua.
"Saya terharu kerana tidak sangka adik saya sempat menjaga ibu selama tiga bulan sahaja sebelum dia meninggalkan kami semua," katanya.
Ketua Polis Daerah, Supritendan Wooi Kooi Cheang memberitahu, punca sebenar kemalangan masih dalam siasatan.
Beliau berkata, pemandu lori berusia 31 tahun yang merempuh mangsa kini ditahan polis untuk siasatan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

Post a Comment