Search This Blog

Monday, July 23, 2012

2 sahabat temui mayat

SEBUYAU: “Ketika baru beberapa minit bot kami bergerak, kami ternampak satu objek terapung tidak jauh dari kedudukan kami. Apabila menghampirinya, objek itu adalah mayat seorang wanita dalam keadaan terlungkup di permukaan air,” kata Saifuddin Wan Noh, 39.
Dia bersama rakannya, Wan Fadillah Saiyid Abdillah, 34, menemui mayat Siti Khuzaimah Anwar, 26, yang dilaporkan hilang selepas helikopter Eurocopter Dauphin 2 dinaikinya terhempas di Sungai Lupar dan Lingga, pagi kelmarin.

Dua sahabat terbabit memberitahu, mayat Siti Khuzaimah ditemui berdekatan lokasi nelayan memasang pukat obor-obor, Kuala Batang Lupar dengan berpakaian lengkap serta memakai kasut, jam 9 pagi sebelum mereka menghubungi penduduk untuk memaklumkan penemuan itu.
“Kami turun ke laut sekitar jam 8 pagi. Baru beberapa minit bergerak, kami melihat sesuatu yang pelik terapung tidak jauh dari kedudukan kami.

“Kami terus bergerak ke arah objek terbabit dan mendapati ia mayat seorang wanita sebelum memaklumkan penduduk lain dan meminta mereka menghubungi polis.

“Bersama penduduk, kami membantu mencari dan menyelamat sebaik dimaklumkan mengenai kejadian itu,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.
Sementara itu, Timbalan Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Law Hong Soon mengesahkan sehingga jam 3 petang, dua mayat mangsa nahas ditemui.

No comments:

Post a Comment