Search This Blog

Sunday, July 8, 2012

2 nelayan jumpa mayat

myMetro2 nelayan jumpa mayat:BELADIN: Selepas tiga hari operasi pencarian dilakukan, akhirnya mayat mangsa serangan buaya, Drahman Chali, 55, ditemui dalam keadaan mengerikan apabila kepala mangsa hampir putus dan hanya tinggal bahagian kiri badan, manakala bahagian kanan dari paras bahu ke bawah, termasuk tangan kanan serta kaki kanan, hilang.
Mayat mangsa ditemui dua nelayan jam 7 pagi semalam di seberang Sungai Kampung Medang, Spaoh, 20 kilometer dari tempat kejadian.

Menurut Samsurul Bujang, 40, dia dan rakannya, Ramli Bujang, 31, ternampak objek pelik terapung di permukaan air ketika melalui sungai itu.
Katanya, mereka menyangkakan objek itu sampah dan ingin beredar tetapi apabila teringatkan kejadian serangan buaya Khamis lalu, mereka berpatah balik.

“Apabila tiba ke situ, saya terkejut mendapati ia mayat manusia dalam keadaan mengerikan dan kami yakin ia mangsa serangan buaya dan bergegas pulang untuk memaklumkan ketua kampung,” katanya.

Ramli berkata, sebelum ini mereka menggunakan laluan hulu sungai untuk pergi memotong kayu, tetapi semalam kali pertama melalui laluan itu dan tidak menyangka berjumpa mayat mangsa.
Jam 10 pagi, polis Betong dengan bantuan Jabatan Pertahanan Malaysia (JPAM) dan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) mengeluarkan mayat mangsa dari tempat kejadian.

Mayat dihantar ke Hospital Betong untuk bedah siasat dan penemuan terbabit turut dimaklumkan kepada keluarga mangsa.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Betong, Deputi Superintendan Sarifuddin Mustafa ketika dihubungi mengesahkan penemuan mayat terbabit oleh penduduk kampung jam 7 pagi semalam.

Katanya, keluarga mangsa turut mengesahkan mayat terbabit milik Drahman Chali, 55 dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Beladin, petang semalam.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment