Search This Blog

Thursday, July 12, 2012

11 wanita Vietnam ditahan di pusat urut

11 wanita Vietnam ditahan di pusat urut:

KLANG 10 Julai - Seramai 11 wanita warga Vietnam ditahan dalam serbuan di sebuah pusat urut di Bayu Perdana di sini oleh sepasukan pegawai dan anggota Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor, semalam.
Menurut Pegawai Turus D7 IPK Selangor, Deputi Supritendan Rohan Shah Ahmad berkata, kesemua wanita warga Vietnam berusia 20-an hingga 30-an itu ditahan pada pukul 9.30 malam.
Katanya, turut ditahan dalam operasi itu ialah seorang lelaki warga tempatan berusia 36 tahun yang juga penjaga premis serta seorang pelanggan, yang kemudian dibebaskan setelah butir peribadinya diambil.
"Hasil pemeriksaan 10 daripada wanita itu memiliki pasport untuk masuk ke negara ini, manakala seorang lagi tidak memiliki sebarang dokumen perjalanan," katanya.
Beliau berkata, siasatan mendapati pusat urut itu menawarkan khidmat pakej 'badan ke badan' atau 'B2B' dan seks.
Katanya, pelanggan perlu membuat pembayaran terlebih dahulu sebelum dibawa ke tingkat dua premis bagi mendapatkan perkhidmatan urutan dengan caj RM105 dan tambahan RM70 bagi seks.
"Polis turut merampas wang tunai sebanyak RM315, peralatan mengurut, minyak urut dan tujuh keping kondom," katanya.
Rohan Shah berkata, premis berkenaan tidak mempunyai sebarang papan tanda yang bertujuan mengaburi aktiviti maksiat yang dijalankan selain dilengkapi sistem kamera litar tertutup (CCTV) bagi memantau kehadiran pihak berkuasa.
"Pelanggan yang membuat tempahan melalui telefon sahaja dibenarkan masuk oleh penjaga premis bagi mendapatkan perkhidmatan urutan.
"Kesemua yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan untuk siasatan lanjut dan kes akan disiasat Seksyen 39 (b) Peraturan-peraturan Imigresen 1963," katanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment