Search This Blog

Saturday, June 2, 2012

Wanita maut diragut

Wanita maut diragut - Kelantan - Sinar Harian:

Wanita maut diragut
Asisten Superintenden Syamsulmuddin Sulaiman (kanan) bersama pasukan
forensik IPK Kelantan menunjukkan tempat Zaharah terjatuh selepas diragut
PASIR MAS – Angkara peragut, seorang wanita maut setelah terjatuh dari motosikal yang diboncengnya dalam kejadian jam 1.30 tengah hari kelmarin.

Mangsa, Zaharah Zakaria, 63, ketika kejadian membonceng motosikal bersama adiknya, Faridah Zakaria, 47, dalam perjalanan pulang ke Kampung Endong, selepas ke Pasar Pasir Mas. Timbalan Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Superintenden Tengku Azman Tengku Abdullah berkata, mangsa yang memaut beg, terjatuh selepas cuba diragut oleh seorang lelaki dari arah belakang menggunakan sebuah motosikal.

Menurutnya, selepas diragut mangsa terjatuh di tengah jalan dan mengalami pendarahan teruk di bahagian muka. “Zaharah dibawa ke Hospital Pasir Mas sebelum dirujuk ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

Mangsa bagaimanapun, meninggal dunia pada jam 6.46 pagi semalam,” katanya. Sementara itu, Faridah terselamat dan mendapat rawatan pesakit luar di Klinik Kesihatan Pasir Mas, selepas mengalami kecederaan di buku lali.

Sehubungan itu, kata Tengku Azman, polis melancarkan operasi gerakan mencari lelaki yang menunggang motosikal EX5 berwarna merah, bagi membantu siasatan. “Saksi diminta menyalurkan maklumat dengan menghubungi bilik  gerakan Ibu Pejabat Polis Pasir Mas sekadar segera sehingga tertangkapnya  pihak yang terlibat.

Kita menasihati pembonceng dan penunggang motosikal, agar tidak mengalas beg di bahu atau meletakkannya di dalam raga bagi  engelakkan kejadian seumpama ini berlaku,” katanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment