Search This Blog

Friday, June 29, 2012

RELA maut rempuh belakang treler

PEKAN: Seorang anggota RELA maut dalam kemalangan ngeri membabitkan motosikal dan treler di Kilometer 4, Jalan Pekan-Nenasi, dekat Kampung Ketapang, kelmarin. 

Mangsa, Kamarul Shafrizan Amir Nor Hamzah, 33, meninggal dunia di tempat kejadian selepas motosikalnya merempuh belakang treler yang berhenti di bahu jalan berkenaan dalam kejadian jam 12.10 tengah malam.
Abang mangsa, Kamarul Effendy, 37, berkata beliau terkedu apabila melihat keadaan adiknya dengan kepalanya pecah dan cebisan otak bertaburan di atas jalan.
“Saya sudah lama tidak bertemu Kamarul Shafrizan dan kali terakhir bersua muka dengannya beberapa bulan lalu dan tidak menyangka akan berjumpanya semula dalam keadaan beliau sudah tidak bernyawa lagi,” katanya ketika ditemui di sini, semalam. 

Kamarul Shafrizan sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Ketapang Hilir jam 9.30 pagi, semalam. 

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pekan, Superintendan Yahya Othman, berkata mangsa yang juga seorang buruh dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Taman Nathan, di sini. 

“Mangsa tidak sempat mengelak dan kemudiannya merempuh kanan treler berkenaan hingga menyebabkan kepalanya pecah,” katanya. 
Difahamkan pemilik treler memberhentikan kenderaannya di tepi jalan berkenaan kerana mahu membuang air kecil dan dikatakan turut menyalakan lampu isyarat kecemasan. 

Yahya berkata, pemilik treler itu hanya menyedari kejadian terbabit apabila mendengar dentuman kuat dan melihat seorang lelaki terbaring di atas jalan. 
Polis masih menjalankan siasatan terperinci kejadian itu mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

Post a Comment