Search This Blog

Saturday, June 30, 2012

Rangka dalam tong ditemui

Rangka dalam tong ditemui - Semasa - Sinar Harian:


Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab
Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab


HULU LANGAT – Rangka dipercayai milik seorang wanita ditemui di dalam sebuah tong yang disimen dan ditanam di sebuah tapak pembinaan kilang di Kampung Baharu, Balakong, semalam.

Rangka itu ditemui seorang pemandu jengkaut yang melakukan kerja mengorek tanah, kirakira jam 11.30 pagi. Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab berkata, pemeriksaan terhadap rangka itu mendapati  terdapat kesan retak di kepala dipercayai dipukul dengan objek keras.

“Mangsa dipercayai dibunuh lebih setahun lalu berdasarkan kesan bancuhan simen pada bahagian dalam dan luar tong. “Kita percaya mangsa adalah wanita berdasarkan penemuan coli bersamanya. Wang syiling 10 sen juga  ditemui,” katanya.

Menurutnya, polis akan siasat identiti mangsa berdasarkan laporanorang hilang dan menunggu laporan bedah siasat yang dijalankan di Hospital Serdang.

Beliau berkata, dua pekerja kilang di kawasan berhampiran ditahan bagi membantu siasatan. Sementara itu, pemandu jengkaut, Sukron Maun, 33, berkata, dia tidak menyangka di dalam tong itu tertanam rangka manusia.

“Saya pecahkan tong itu dan temui rangka manusia yang berikat dengan wayar elektrik,” katanya.

No comments:

Post a Comment