Search This Blog

Saturday, June 23, 2012

Peragut mabuk kena tangkap

SEREMBAN – Cubaan seorang lelaki meragut dompet seorang wanita di Terminal 2 di sini, gagal selepas disedari suami mangsa yang kemudian mengejarnya, Selasa lalu.

Difahamkan dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang itu, mangsa berjalan bersendirian menuju ke arah motosikal suaminya yang menunggu di kawasan berhampiran sebelum dihampiri seorang lelaki mabuk berpakaian lusuh.

Menceritakan kejadian, Siti Norlaila Aswar, 17, berkata, dia tidak menyedari ada seorang lelaki mengekorinya dari belakang.
“Tiba-tiba dia menghampiri saya dan minta RM5 dengan alasan tiada wang pulang ke rumah.

“Saya beritahu tiada wang tapi dia masih terus menunggu dan memujuk saya," katanya.
Menurutnya, dia segera meneruskan perjalanan kerana khuatir dengan keadaan lelaki yang mencurigakan itu tetapi lelaki berkenaan bertindak merentap dompetnya yang dikepit di bawah ketiak.

"Saya berusaha memegang dompet sekuat mungkin sambil menjerit meminta tolong sebelum suami yang melihat kejadian mengejar suspek yang melarikan diri.

“Lelaki terbabit berjaya ditangkap dan dibawa kepada pengawal keselamatan," katanya.

Berikutan kejadian itu, Siti Norlaila membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seremban.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Saiful Azly Kamaruddin mengesahkan menerima laporan berkenaan dan kes disiasat di bawah Seksyen 393 Kanun Keseksaan berhubung kesalahan cubaan samun.

No comments:

Post a Comment