Search This Blog

Friday, June 29, 2012

Cedera kena bom api

KULIM: Seorang peniaga besi buruk cedera di bahu dan kaki kanan apabila sebiji bom jenis molotov koktail tiba-tiba meletup di tepi tingkap rumahnya di Taman Kekwa, di sini, awal pagi semalam. 

Dalam kejadian jam 2.15 pagi itu, M Kumar, 35, terkejut apabila terdengar bunyi letupan yang kuat sebelum mendapati kain langsir dalam rumahnya tiba-tiba disambar api.
Katanya, ketika kejadian, bahagian tepi rumahnya juga disambar api menyebabkan dia bingkas bangun untuk memadam kebakaran bagi mengelak ia merebak.
“Masa kejadian saya sedang nyenyak tidur bersama isteri dan seorang anak perempuan kami. Kami bernasib baik kerana bom yang dilemparkan itu tidak masuk ke dalam rumah. 

“Saya dihubungi jiran memberitahu mengenai kejadian itu dan pada masa sama, saya juga berasa panas. Saya bergegas sebaik menyedari kebakaran dan cuba memadamnya dengan segera. Mujurlah ia masih awal dan saya berjaya memadamnya ,” katanya ketika ditemui di sini. 

Kumar berkata, jirannya terpaksa menghubungi telefon bimbitnya kerana tidak berani keluar rumah selepas percaya suspek masih berada berhampiran rumahnya. 

“Jiran saya memberitahu bahawa dia terdengar suara lelaki menjerit ada kebakaran. Dia kemudian menghubungi saya kerana bimbang kami tidak sedar ketika itu,” katanya.

No comments:

Post a Comment