Search This Blog

Saturday, June 16, 2012

Bapa, anak dicekup polis

Bapa, anak dicekup polis
Sheik Azhar (kanan) menunjukkan barang kes yang berjaya dirampas.
JELI - Dua beranak ditahan polis ekoran penemuan dadah jenis Heroin hasil serbuan di sebuah rumah dekat Kuala Balah jam 6.30 pagi kelmarin.

Hasil serbuan sepasukan anggota polis dari Jabatan Narkotik Ibu Pejabat Polis (IPD) Jeli berjaya menemui satu botol plastik mengandungi serbuk putih disyaki Heroin dan 60 tiub straw dadah jenis sama yang disembunyikan dalam kotak rokok diletak atas rak kain rumah terbabit.

Ketua Polis Daerah Jeli, Deputi Superintenden Sheik Azhar Sheik Omar berkata, ekoran itu seorang bapa dan anaknya ditahan kerana disyaki bersekongkol dalam penyalahgunaan dadah
tersebut.

“Ketika serbuan polis mengetuk pintu depan rumah tersebut namun tiada tindak balas dari pemiliknya.

“Kemudiannya pihak kami bertindak memecahkan pintu belakang dan mendapati suspek cuba melarikan sebelum berjaya menahan dua beranak terbabit,” katanya.

Sheik berkata, hasil pemeriksaan dalam rumah tersebut pihaknya menemui satu botol plastik cerah berserta 60 tiub straw yang mengandungi serbuk putih disyaki dadah jenis Heroin di atas rak kain.

“Polis kemudian merampas dadah tersebut dan pemeriksaan awal air kencing mendapati suspek seorang bapa berumur 58 tahun positif dadah dan anaknya 18 tahun negatif dadah.

Dua beranak terbabit ditahan reman empat hari dan kes disiasat mengikut seksyen 39A(1)ADB 1952 dan jika didapati bersalah boleh dikenakan penjara tidak kurang dua tahun atau tidak lebih lima tahun dan tidak kurang tiga dan tidak lebih sembilan sebatan.

No comments:

Post a Comment