Search This Blog

Saturday, June 30, 2012

3 maut terjatuh kondominium
Isteri Ismail Khan (kiri) ditenangkan oleh saudaranya setelah suami bersama dua anaknya terjatuh dari tingkat 21 Kondominium Langat Jaya di Cheras, semalam.
HULU LANGAT 27 Jun - Kematian seorang lelaki warga Pakistan bersama dua orang anaknya yang terjatuh dari tingkat 21 Kondominium Langat Jaya, Batu 9, Cheras di sini malam tadi tidak mempunyai kaitan dengan sebarang unsur jenayah.
Berikutan itu, Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab. Rashid Ab. Wahab berkata, pihaknya tidak akan mengambil keterangan isteri mangsa atau mana-mana pihak bagi membantu siasatan kes tersebut.
"Kes ini diklasifikasikan sebagai kematian mengejut dan ia dianggap selesai," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Dalam kejadian malam tadi, Ismail Khan, 39, yang berasal dari Pakistan bersama anak lelakinya Mohd. Faizal, 9, dan anak perempuan, Aqsa Khan, 6, ditemui mati pada pukul 8.30 malam oleh seorang pengawal keselamatan berhampiran tempat letak kereta kondominium itu.
Menurut Ab. Rashid, Ismail dilaporkan sering bergaduh dengan isterinya kerana wanita itu sudah serik dengan perangainya yang mengabaikan tanggungjawab sebagai ketua keluarga.
"Ismail pernah bekerja sebagai kontraktor, namun sudah tiga tahun menganggur dan sering meminta duit daripada isterinya.
"Oleh itu, isterinya memfailkan perceraian pada tahun lalu dan kes itu akan dibicarakan pada Ogos ini. Bagaimanapun Ismail dikatakan tidak mahu bercerai dan ini dipercayai antara punca kejadian ini berlaku," katanya.
Menurut Ab. Rashid, mangsa yang tinggal di tingkat lima kondominium dipercayai membawa kedua-dua anaknya ke tingkat paling tinggi kerana beg sekolah seorang daripada anaknya ditemui di situ.
"Semasa kejadian, isterinya tiada bersama dan berada di rumah ibunya di Bandar Tun Razak," katanya.

No comments:

Post a Comment