Search This Blog

Friday, May 4, 2012

Wanita bagi penampar didenda

myMetro | Wanita bagi penampar didenda:


TAWAU: Gara-gara laman sosial facebook, seorang wanita warga Indonesia didenda RM500 atau sebulan penjara oleh Mahkamah Majistret semalam, selepas didapati bersalah menampar seorang wanita pada 24 Februari lalu.
Tertuduh, Salma Lambi, 27, mengaku bersalah di hadapan Majistret Edward Paul apabila didapati sengaja menyebabkan kecederaan terhadap Surhani Muhammad pada jam 9.30 pagi di Kampung Tanjung Batu, Jalan Tanjung Batu, pada 24 Februari lalu.

Tertuduh dikatakan berbuat demikian selepas mendapati gambarnya dimuat turun ke dalam laman sosial berkenaan.
Menurut fakta kes, mangsa ditahan tertuduh ketika dalam perjalanan ke tempat kerja selepas tidak berpuas hati apabila gambarnya berada di dalam lama sosial berkenaan.

Tertuduh mendakwa mangsa sengaja meletakkan gambar bertajuk ‘orang sedang makan orang’ dalam laman sosial itu yang ditujukan kepada tertuduh dan keluarganya.

Tertuduh menampar pipi kiri mangsa sebelum beredar.
Sementara itu, dalam satu lagi kes berasingan di mahkamah sama, seorang lelaki warga Indonesia turut didenda RM500 selepas mengaku menampar seorang wanita, yang juga kerani di tempat dia bekerja di Wan Ling Advertising, Kilometer 2, Jalan Kuhara, kira-kira jam 8 pagi, pada 24 Februari lalu.

No comments:

Post a Comment