Search This Blog

Tuesday, May 15, 2012

Terputus punca rezeki

Terputus punca rezeki - Perak - Sinar Harian:
Terputus punca rezeki
Dzulkifl i (kanan) dan Ganesan (dua, kanan) menyerahkan sumbangan kepada
Jeevanathan ketika mengunjunginya di Hospital Sungai Siput, di sini.

SUNGAI SIPUT (U) - Akibat kemalangan jalan raya dua bulan lalu, sebuah keluarga, di sini terputus punca rezeki apabila bapa empat anak itu hanya mampu terlantar di hospital.

Ketua keluarga, R Jeevanathan, 40, mengalami kecederaan parah menyebabkan sebahagian badannya kini tidak boleh bergerak.

Isterinya, S Ranjit Kaur, 39 berkata, dia terpaksa berhenti kerja kerana perlu menjaga suaminya yang masih ditahan di Hospital Sungai Siput.

Menurutnya, sejak kejadian itu, mereka sekeluarga tiada sumber pendapatan dan hanya bergantung kepada ihsan saudara mara sahaja.

“Suami saya yang sebelum ini bekerja sebagai buruh, lumpuh separuh badan dan memerlukan perhatian sepenuh masa.

“Dahulu saya pernah bekerja di kilang papan tetapi kini terpaksa berhenti untuk menjaga suami yang terlantar,” katanya kepada Sinar Harian.

Selain itu, katanya, dia turut menanggung empat anak yang masih bersekolah.

“Jika saya pergi kerja tiada siapa akan menjaga suami dan buat masa ini adik-beradik saya membantu serba sedikit bagi meringankan beban kami.

“Saya berharap ada pihak yang sudi membantu keluarga saya kerana dalam keadaan sekarang kami tidak dapat berbuat apa-apa,” katanya.

Kesusahan keluarga itu mendapat perhatian, Ketua Umno Bahagian Sungai siput, Datuk Dzulkifli Harun dan Ketua MIC Bahagian Sungai siput, R Ganesan yang melawatan Jeevanathan di Hospital Sungai siput, di sini.

Dzulkifli berkata, bagi mengurangkan beban keluarga berkenaan beliau akan membantu mengikut keperluan berdasarkan peruntukan tertentu.

“Buat masa ini, sumbangan kewangan dari Majlis Kebajikan dan Pembangunan Masyarakat (Mayang) Parlimen Sungai Siput diserahkan kepada keluarga berkenaan serta diharapkan dapat membantu mereka,” katanya.


'via Blog this'

No comments:

Post a Comment