Search This Blog

Friday, May 4, 2012

Sering tidur dalam kereta undang tragedi

myMetro | Sering tidur dalam kereta undang tragedi:


JOHOR BAHRU: Sikap lima sekeluarga yang sering tidur dalam kereta terutama ketika cuaca panas dipercayai antara punca kematian mereka ketika ditemui dalam sebuah Proton Iswara di kedai penghawa dingin kenderaan milik mereka di Jalan Serangkai 4, Taman Bukit Dahlia, Masai di sini, kelmarin.
Difahamkan, tabiat itu dilakukan bagi memberikan keselesaan kepada mereka sekeluarga untuk tidur, namun tidak menyangka menjadi antara punca kematian lima beranak berkenaan.

Malah, ketika ditemui, lima beranak itu tidur bersama bantal untuk keselesaan, malangnya keadaan tertutup dipercayai menyebabkan gas beracun memasuki kereta.
Ketua Polis Darah Seri Alam, Superintendan Roslan Zainuddin berkata, hasil siasatan awal mendapati tiada unsur jenayah berlaku dan pihaknya percaya lima beranak itu tidur dalam kereta berikutan penemuan bantal dalam kenderaan itu.

Menurutnya, laporan bedah siasat dijalankan semalam masih belum dapat mengetahui punca sebenar kematian berikutan sampel darah, air kencing dan beberapa contoh lain lima beranak itu perlu dihantar ke Jabatan Kimia bagi mengenal pasti punca sebenar kematian.

Mangsa, Lim Kah Weng, 32, isterinya, Tiew Ong Nee, 34, manakala anak mereka, Lim Yah Bin, 11, Lim Sim Loo, 9, dan Lim Sim Tian, 4 dipercayai meninggal dunia akibat kekurangan oksigen beberapa jam selepas tidur dalam kereta dengan penghawa dingin dihidupkan, namun kereta itu tidak bergerak.

No comments:

Post a Comment