Selesa tidur dalam parit
Mangsa terbaring dalam parit (dalam bulatan).
KULIM - Orang ramai cemas apabila dikejutkan dengan penemuan seorang lelaki terbaring dalam keadaan mengereng di dalam longkang di sini, kira-kira jam 3 petang kelmarin.

Ahli Pertubuhan Prihatin Kebaktian Masyarakat Kulim (PPKM), yang dilaporkan kejadian itu kemudiannya menghubungi Pengerusi PPKM, Khor Eng Khim untuk dapatkan bantuan.

Eng Khim memaklumkan kejadian itu kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat Kulim untuk mendapatkan bantuan sebaik menerima panggilan kecemasan daripada kakitangannya.

Menurutnya, beberapa minit kemudian satu jentera bomba dari Balai Bomba Kulim datang ke tempat kejadian dan membuat pemeriksaan terhadap mangsa.

“Bomba membawa mangsa naik ke atas dan mendapati lelaki itu masih bernyawa tetapi masih dalam keadaan tidak sedar kerana mabuk.

“Mangsa kemudiannya diberi rawatan segera sebelum dibenarkan berjalan kerana bimbangkan tahap keselamatannya,” katanya.

Mangsa, yang berusia 48 tahun berkata, dia mabuk sebelum terjatuh dan terperosok ke dalam parit ketika melalui kawasan berkenaan.

Katanya, memandangkan keadaan di dalam parit itu sempit dan sejuk mangsa terus tertidur.

“Aku memang ada minum sikit. Aku nak balik tetapi terjatuh dalam parit. Aku tak sedar masa bila aku jatuh tapi aku rasa selesa kerana parit itu sejuk.

“Aku minta maaf pada semua kerana menyusahkan. Aku bukan mati cuma rasa selesa ketika tidur dalam parit itu,” katanya yang ditemui di tempat kejadian.