Search This Blog

Sunday, May 20, 2012

Salah berganda

myMetroSalah berganda:

MELAKA: Malang berganda bagi seorang pekerja kilang apabila dia bukan saja ditahan kerana positif menggunakan dadah, malah motosikalnya turut disita kerana menunggang tanpa lesen dalam operasi bersepadu pihak berkuasa di Lebuh AMJ, di sini, malam kelmarin.
Dalam operasi bermula jam 9 malam, lelaki berusia 21 tahun yang menunggang motosikal Honda EX5 itu ditahan dalam sekatan jalan raya dilakukan pelbagai agensi dan diarahkan menjalani ujian air kencing.

Hasil ujian air kencing yang dilakukan mendapati lelaki terbabit positif menggunakan dadah.
Dia antara yang ditahan dan dikenakan tindakan dalam operasi bersepadu membabitkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri, polis, Jabatan Alam Sekitar, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (Spad), Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR), Majlis Keselamatan Jalan Raya (MKJR) dan Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (Puspakom) di kedua-dua hala lebuh berkenaan.

Pengarah JPJ Melaka, Mohd Fadzil Hassan berkata, dalam operasi berkenaan, pihaknya melakukan pemeriksaan terhadap 480 kenderaan dan 62 daripadanya diambil tindakan.

“Antara kesalahan yang dikesan dalam operasi ini adalah tiada lesen memandu, cukai jalan tamat tempoh, tidak mempamerkan pelekat P/L, lampu HID/cermin gelap dan mengubah suai kenderaan.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment