Search This Blog

Sunday, May 27, 2012

‘Nenek’ masih melacur

SEREMBAN: Seramai 25 wanita tempatan dan warga asing disyaki pelacur yang dipercayai asyik melayan pelanggan di tiga hotel bajet berasingan di sekitar bandar ini, tergamam apabila digempur pihak berkuasa, petang kelmarin.
Lebih memalukan apabila ada daripada mereka dikatakan turut membabitkan warga emas yang mencecah penghujung usia dan layak digelar nenek.

Serbuan dijalankan sepasukan pegawai dan anggota Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Negeri Sembilan, bermula jam 3.20 petang.
Ketika serbuan, seramai 14 pelanggan termasuk warga emas dan warga asing turut berada di dalam ketiga-tiga premis berkenaan dan ditahan untuk tindakan lanjut. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Sembilan, Asisten Komisioner Hamdan Majid berkata, operasi lebih sejam itu dilakukan hasil maklumat awam dan risikan pihaknya mengenai kewujudan aktiviti pelacuran di semua premis terbabit.

“Dalam serbuan di dua hotel berasingan, kita menahan 16 wanita masing-masing lapan warga tempatan dan Indonesia yang disyaki pelacur.

“Bagi serbuan terakhir di sebuah hotel berdekatan, sembilan wanita warga tempatan turut dicekup termasuk menemui beberapa kondom dan gulungan tisu yang sudah digunakan,” katanya di sini, semalam.
Menurut beliau, selain semua wanita berusia 19 hingga 63 tahun itu, pihaknya menahan tiga individu berusia 39 hingga 43 tahun dipercayai penjaga premis berkenaan bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment