Search This Blog

Sunday, May 27, 2012

Kemalangan bas: Seorang lagi mangsa meninggal duni

Kemalangan bas: Seorang lagi mangsa meninggal dunia
Bas yang remuk masih berada di tempat kejadian.
BALIK PULAU - Seorang lagi mangsa yang cedera parah dalam kejadian bas terjunam ke dalam gaung ketika dalam perjalanan ke Balik Pulau malam kelmarin meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pulau Pinang (HPP).

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Hatta Md Zin berkata, Soe Myint, 22, meninggal dunia kira-kira jam 9.50 malam tadi.

 “Laporan bedah siasat mendapati mangsa meninggal dunia kerana parah di bahagian kepala.

“Manakala semua mangsa yang masih dirawat di HPP dilaporkan berada dalam keadaan stabil, namun masih dalam pemerhatian hospital,”  katanya ketika dihubungi Sinar Harian, hari ini.

Jumaat lalu, sebuah bas yang membawa 44 jemaah tabligh terjunam ke dalam gaung ketika menuju ke Masjid Daerah Barat Daya untuk menyertai ijtimak yang berlangsung selama tiga hari.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 8 malam itu memgorbankan seorang penumpangnya, Abdul Jathba Mamud, 47, di tempat kejadian dan sekurang-kurangnya 12 parah termasuk pemandu bas.

Sehingga semalam, difahamkan dua lagi mangsa masih dirawat di ICU HPP iaitu pemandu bas, A. Ambalagan, 45, dan Abdul Jalil Mohamed, 19.

Sembilan lagi dirawat di wad biasa di hospital yang sama.

No comments:

Post a Comment