Search This Blog

Sunday, May 20, 2012

Hampir maut gara-gara terlalu letih

Hampir maut gara-gara terlalu letih - Melaka & NS - Sinar Harian:

Fadhil (kiri) ketika melihat kerosakan pada kenderaannya selepas terbabit kemalangan, pagi kelmarin.
Fadhil (kiri) ketika melihat kerosakan pada kenderaannya selepas terbabit kemalangan, pagi kelmarin.
ALOR GAJAH - Akibat keletihan, seorang pekerja swasta hampir maut selepas kenderaan dipandunya hilang kawa­­-lan ketika melalui satu selekoh di Jalan Masjid Tanah-Alor Gajah, Durian Tunggal, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira 9 pagi itu, kereta jenis Perodua Viva yang dipandu Ahmad Pakru Ruzi Mat Din, 36, dikatakan berada di laluan bertentangan sebelum merempuh sebuah lori dari arah Masjid Tanah.

Difahamkan, mangsa yang memandu seorang diri ketika itu dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Pengkalan Balak, keletihan selepas bertugas hampir 12 jam.

Sementara itu, pemandu lori terbabit, Fadhil Mat Jani, 24, ketika ditemui di tempat kejadian berkata, dia terkejut sebaik melepasi selekoh apabila kereta mangsa berada di laluannya.

“Ketika itu, saya cuba membunyikan hon tetapi mangsa seolah-olah tidak menyedari, malah masih menuju ke arah lori saya,” katanya.

Bagaimanapun menurutnya, beberapa saat kemudian barulah mangsa sedar dan terus mengelak. Namun, sudah terlambat dan kereta mangsa terus merempuh sebelah kiri lorinya.

“Ketika rempuhan berlaku, saya sempat lihat kereta mangsa berpusing dan terdampar di bahu jalan.

“Walaupun mangsa tersepit di tempat duduk pemandu, namun bersyukur kerana dia masih selamat.

Katanya, mangsa yang cedera di kaki kiri dan dada kemudiannya dibawa ke Hospital Alor Gajah oleh orang awam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Shaifuddin Shaharuddin mengesahkan ada menerima laporan berhubung kejadian.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment