Search This Blog

Wednesday, May 9, 2012

Dibelasah selepas nahas

myMetro | Dibelasah selepas nahas:


KUCHING: Kematian seorang penunggang motosikal yang terbabit dalam kemalangan apabila merempuh seorang pejalan kaki, di Batu 13, Jalan Penrinssen, di sini menimbulkan tanda tanya sama ada disebabkan kemalangan atau akibat dibelasah.
Ini kerana Mathew Roker anak John Wayne, 18, dari Kampung Pingiran, Batu 14, di sini ditemui dengan mukanya bengkak selain kesan luka pada badan, dipercayai akibat dibelasah individu tidak dikenali selepas merempuh seorang pejalan kaki kira-kira jam 9.30 malam kelmarin. 
Mathew meninggal dunia selepas enam jam dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Umum Sarawak (HUS), selepas dipercayai dipukul orang ramai.

Bapa saudara mangsa, Bobby anak Jaii 45, berkata, Mathew menunggang berseorangan dikatakan merempuh seorang pejalan kaki ketika dalam perjalanan ke rumah gurunya di Batu 11.

“Saya hanya dimaklumkan mengenai kejadian itu selepas menerima panggilan mengatakan anak saudara saya terbabit dalam kemalangan. Tanpa membuang masa, saya terus ke tempat kejadian dan terkejut apabila melihat wajah Mathew yang seperti dibelasah.

No comments:

Post a Comment