Search This Blog

Thursday, May 31, 2012

Bapa tikam anak dipenjara 12 bulan

ZAINUDIN Hassan keluar dari Mahkamah Majistret Johor Bahru, semalam.
JOHOR BAHRU 30 Mei - Seorang pengawal keselamatan dihukum penjara 12 bulan oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini selepas mengaku bersalah mencederakan anaknya dengan menggunakan sebilah pisau, 10 hari lalu.
Zainudin Hassan, 51, didakwa melakukan kesalahan itu terhadap Muhammad Afiq, 22, pada pukul 10.33 malam, 20 Mei lalu di rumahnya di alamat No.55, Jalan Dahlia 19, Taman Dahlia di sini.
Dakwaan terhadapnya dikemukakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, M. Vinodaran mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda atau sebatan.
Majistret Hafizah Johor Arif Johor memerintahkan hukuman terhadap tertuduh yang tidak diwakili peguam bela itu berkuat kuasa mulai tarikh dia ditangkap pada 21 Mei lalu.
Memetik laporan akhbar, kejadian itu berlaku selepas mangsa meminta bapanya mengalihkan kereta yang diletakkan di kawasan tempat letak kereta jiran mereka.
Bagaimanapun, tertuduh naik angin lalu tercetus perbalahan antara mereka berdua sebelum mangsa ditikam di bahagian belakang pinggang oleh bapanya yang mempunyai rekod lampau berhubung penyalahgunaan dadah.

No comments:

Post a Comment