Search This Blog

Thursday, May 31, 2012

7 individu terlibat kes bunuh diburu

PETALING JAYA 30 Mei - Tiga lelaki yang merupakan antara 10 ahli dari dua kumpulan gengster yang dikehendaki polis kerana terlibat dalam kes pembunuhan, diberkas dalam operasi polis di sekitar Puchong di sini pada 13 Mei lalu.
Dua daripada mereka merupakan ahli kumpulan gengster yang dikenali sebagai 'Geng 08' manakala seorang lagi ahli 'Geng 1Hati' ditahan bagi membantu siasatan dua kes pembunuhan membabitkan ahli kumpulan berkenaan.
Dalam pergaduhan itu, dua lelaki, masing-masing ahli dua kumpulan tersebut ditemui mati dipercayai akibat diserang dan ditetak menggunakan parang.
Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli berkata, mangsa pertama berusia 19 tahun dari Geng 1Hati ditetak ketika dalam perjalanan dari rumahnya di Puchong Perdana ke sebuah restoran di Taman Maju Jaya.
Katanya, ketika itu mangsa bersama dua rakannya menaiki dua motosikal untuk makan di sebuah restoran.
"Sehari selepas kejadian itu, mayat seorang ahli Geng 08 pula ditemui di tepi sebuah tasik oleh seorang lelaki ketika memancing kira-kira di Puchong Perdana pukul 4.20 petang.
"Mangsa berusia 25 tahun dipercayai terlibat dalam pergaduhan kes pertama dan dia juga dikehendaki polis kerana terlibat dalam satu kes pembunuhan di Gombak pada Mei tahun lalu," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya malam tadi.
Tambahnya, polis berjaya mengesan lagi tujuh individu berusia antara 25 hingga 35 tahun dari kedua-dua kumpulan terbabit yang dipercayai terlibat di dalam kes pembunuhan itu.

No comments:

Post a Comment