Search This Blog

Friday, April 27, 2012

Sembunyi tiga jam

myMetro | Sembunyi tiga jam: "ALOR SETAR: Seorang anggota polis yang melepaskan beberapa das tembakan menggunakan senjata M16 hingga menyebabkan kematian rakan setugasnya di balai pengawal Istana Anak Bukit, di sini, hanya sempat melarikan diri kira-kira tiga jam sebelum dicekup di rumahnya di Simpang Empat, Perlis, semalam.

Suspek berusia 25 tahun dan berpangkat Lans Koperal itu ditahan sepasukan anggota Jabatan Siasatan Jenayah Berat (D9) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah, kira-kira jam 9 malam.
Dalam kejadian jam 5.45 petang semalam, mangsa, Konstabel Mohamad Sobri Md Sidik, 22, berasal dari Melaka, mati di tepi pintu pagar Istana Anak Bukit akibat cedera parah di kepala dan badan selepas ditembak dipercayai akibat perselisihan faham.

Difahamkan, mangsa dan suspek bertugas bersama di balai pengawal istana berkenaan dan jadual tugas mereka bermula jam 3 petang hingga 7 malam.


Suspek dipercayai melepaskan beberapa das tembakan ke arah rakannya hingga mati sebelum melarikan diri dengan menaiki keretanya dan meninggalkan mangsa yang terbaring di tepi pagar di pintu masuk utama ke istana berkenaan."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment