Search This Blog

Monday, March 26, 2012

Pengasuh cubit budak 4 tahun

myMetro | Pengasuh cubit budak 4 tahun:

KUALA LUMPUR: Seorang ibu yang baru mengambil anak perempuannya dari sebuah pusat asuhan sebaik pulang bekerja terkejut apabila mendapati terdapat kesan lebam dan bengkak di badan dan muka anaknya di Bandar Tasik Selatan, di sini, Khamis lalu.
Difahamkan, budak perempuan berusia empat tahun memberitahu ibunya dia ditampar dan dicubit pengasuhnya serta seorang kanak-kanak lain di pusat asuhan itu berkali-kali tanpa mengetahui punca sebenar.

Menurut sumber, ibu mangsa yang juga peniaga berusia 32 tahun yang tidak berpuas hati kemudian bertanyakan kejadian itu kepada pengasuh terbabit pada keesokan hari.
“Pengasuh terbabit mengaku mencubit mangsa kerana anak kecil itu mengoyakkan kertas peperiksaan seorang lagi kanak-kanak yang diasuh. “Namun, dia menafikan kesan lebam di muka mangsa akibat ditampar, sebaliknya mengatakan mangsa terjatuh dari buai,” katanya.

Sumber itu berkata, pengasuh terbabit turut menafikan mangsa ditampar pemilik kertas soalan yang dikoyakkan itu.

Bagaimanapun, tidak berpuas hati dengan penerangan pengasuh terbabit, ibu mangsa membuat laporan di Balai Polis Sungai Besi selain membuat aduan dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment