Search This Blog

Monday, March 26, 2012

Padah terajang sepupu

myMetro | Padah terajang sepupu:

KUALA TERENGGANU: Seorang buruh yang menendang perut sepupunya menerima padah apabila dikenakan denda RM1,000 selepas mengaku bersalah atas kesalahan itu di Mahkamah Majistret di sini, semalam.
Mohamad Shahran Mohmad Salleh, 24, didakwa menyebabkan cedera ke atas Siti Anani Abdul Kadir di sebuah rumah beralamat 570 Kampung Alor Atas Tol, di sini, jam 12.15 tengah malam pada 26 Februari lalu.

Dia didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dengan sengaja menyebabkan kecederaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum setahun atau denda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.
Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa, Asisten Superintendan Ngiam Ooi Ming di hadapan Majistret Rozianti Mohamed Hanaphi, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Mohamad Shahran berkemeja-T kuning tenang ketika dikenakan hukuman denda RM1,000 atau berdepan hukuman penjara dua bulan jika gagal membayar denda berkenaan.

Mengikut fakta kes, pada petang 26 Februari lalu, Mohamad Shahran meletakkan kenderaannya di depan rumah pengadu, Siti Anani di Kampung Alor Atas Tol, sehingga menyebabkan dia tidak dapat mengeluarkan keretanya.
Suami Siti Anani yang pulang dari kerja kemudiannya meletakkan kereta di depan kenderaan Mohamad Shahran dengan harapan untuk mengetahui pemiliknya apabila datang kembali.

Kira-kira jam 12.15 tengah malam, mereka bertemu di depan rumah berkenaan dan Mohamad Shahran yang berang dengan keadaan itu terus menendang perut Siti Anani.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment