Search This Blog

Thursday, March 29, 2012

Lelaki dakwa mati 13 Februari ditemui maut

myMetro | Lelaki dakwa mati 13 Februari ditemui maut:

ALOR GAJAH: Seorang pengurup wang berlesen ditemui mati dengan kepala, hidung dan mulutnya berdarah di Pulau Sebang, dekat sini, tengah malam kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 12.40 tengah malam itu, mayat Utam Singh, 51, ditemui jirannya dikenali Jeevanish, terlentang di tepi jalan dekat tempat meletak kenderaan berhampiran rumahnya.

Menurut Jeevanish, ketika melalui lorong untuk pulang ke rumahnya di depan rumah mangsa, dia terlihat tubuh terlentang berlumuran darah.
“Saya cuba memanggilnya berulang kali namun lelaki itu tidak memberikan sebarang tindak balas.

“Bimbang perkara buruk, saya terus ke rumah mangsa memaklumkan kejadian kepada isterinya sebelum menghubungi polis,” katanya di sini, semalam.

Jeevanish berkata, ketika ditemui, tangan kanan mangsa memegang kunci kereta dan manakala di bawah tangan kiri ada sebuah telefon bimbit, dipercayai mangsa cuba menghubungi seseorang sebelum mati.
Sementara itu, isteri mangsa, Sutminderjit Kaur, 42, berkata sejak empat hari lalu, suaminya berubah sikap apabila banyak termenung dan kurang berbual tidak seperti kebiasaannya.

“Setahu saya suami tiada musuh dan pagi kelmarin sebelum kejadian, dia memeberitahu hendak pergi sembahyang di Bandar Melaka,” katanya.
Sutminderjit berkata, awal Februari lalu, suaminya memberitahu dirinya (mangsa) akan mati pada 13 Februari tetapi menganggap ia hanya gurauan.

Katanya, ketika bersarapan pagi kelmarin, suaminya hanya tunduk mendiamkan diri sebelum ke tempat kerja di Pulau Sebang.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin berkata polis masih menunggu keputusan bedah siasat mayat mangsa bagi menentukan punca kematiannya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment