Search This Blog

Thursday, March 29, 2012

GRO utara Thai laris di Malaysia

Utusan Malaysia Online - Jenayah:SEORANG anggota polis (kiri) memeriksa GRO yang ditahan di sebuah pusat hiburan di Solaris, Mont Kiara, Kuala Lumpur, semalam.


KUALA LUMPUR 28 Mac - Jika sebelum ini, kaum lelaki yang ingin mendapatkan hiburan tanpa had perlu menyeberang ke negara jiran untuk menyaksikan aksi ghairah dan tarian gadis pelayan pelanggan (GRO), kini mereka tidak lagi perlu berbuat demikian.
Ini kerana, terdapat segelintir pemilik pusat hiburan di ibu negara yang cuba mengaut keuntungan berikutan permintaan tinggi tersebut untuk membawa masuk GRO berkenaan menghiburkan kaum lelaki di negara ini.
Kegiatan ini terbukti apabila sepasukan polis menyerbu sebuah pusat hiburan di Solaris, Mont Kiara di sini malam tadi, yang menyediakan khidmat GRO warga asing, khususnya dari utara Bangkok.
Serbuan pada pukul 11.15 malam itu mendapati 11 daripada 18 GRO warga asing yang ditahan berasal dari utara Bangkok dan rata-rata mereka diminati kerana memiliki paras rupa yang cantik berbanding kawasan lain di negara itu.
Menurut Pegawai Turus Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Azman Mohd. Isa, trend kemasukan wanita Thai semakin meningkat dan berjaya dibongkar dalam beberapa operasi polis sejak kebelakangan ini.
"Kebanyakan wanita asing yang ditahan malam ini berasal dari utara Bangkok dan memiliki wajah yang lebih cantik berbanding mereka yang berasal dari selatan Bangkok, menyebabkan permintaan pelanggan semakin bertambah.
"Pemeriksaan awal mendapati mereka memiliki pas lawatan sosial, namun menyalahgunakannya dengan bekerja sebagai GRO. Mereka juga berulang kali keluar masuk ke negara ini," katanya selepas mengetuai serbuan itu, awal pagi ini.
Dalam serbuan tersebut, selain 11 GRO warga Thailand, tujuh wanita yang ditahan merupakan rakyat tempatan dan kesemuanya berusia antara 26 hingga 35 tahun.
Azman memberitahu, pusat hiburan yang beroperasi sejak empat bulan lalu itu dipercayai menawarkan konsep tarian pentas dengan pakaian menjolok mata menggantikan konsep tarian tiang bagi menarik lebih ramai pelanggan.
"Pusat hiburan sebelum ini pernah dikenakan tindakan undang-undang atas kesalahan menyalahgunakan lesen perniagaan dengan menyediakan tarian tiang, bagaimanapun mereka dikesan menukar konsep hiburan kepada tarian pentas.
"Siasatan lanjut turut mendapati pemilik menyediakan laci khas untuk menyimpan pas-pas lawatan sosial selain menggunakan nama samaran atau kod nombor bagi setiap GRO di premis ini," katanya lagi.
Dalam pada itu, beliau menambah, pemilik pusat berkenaan telah ditahan kerana kesalahan menggaji pekerja asing tanpa permit, menjalankan perniagaan tanpa lesen manakala kesemua wanita warga asing itu dikenakan tindakan kerana menyalahgunakan pas lawatan.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment