Search This Blog

Thursday, March 29, 2012

Drebar patah paha, betis

myMetro | Drebar patah paha, betis:

ANAH MERAH: Seorang pemandu van menahan kesakitan hampir 15 minit apabila van dipandunya remuk akibat bertembung dengan sebuah treler membawa muatan dedak ternakan di Kilometer 79.5, Jalan Kota Bharu-Machang-Gerik berhampiran Masjid Bukit Bunga di sini, petang kelmarin.
Dalam kejadian jam 4.30 petang itu, mangsa, Rashid Hassan, 42, bersama dua anaknya yang berumur lima dan lapan tahun dikatakan dalam perjalanan dari arah Tanah Merah menghala ke Jeli.

Kejadian dipercayai berlaku apabila treler dipandu seorang lelaki bersama dua pekerja cuba mengelak sebuah kereta sewa yang berhenti mengambil penumpang di tepi jalan.
Ia kemudian terbabas ke lorong bertentangan lalu bertembung dengan van dinaiki tiga beranak terbabit.

Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan, Abd Aziz Mahmud berkata kejadian itu menyebabkan mangsa yang berasal dari Kampung Jedok, di sini, patah pada paha dan betis kanan serta kepala.

Katanya, mangsa dihantar ke Hospital Jeli sebelum dirujuk ke Hospital Tanah Merah.
“Dua anaknya yang berumur lima dan lapan tahun mengalami cedera ringan dan turut dihantar ke hospital sama untuk menerima rawatan sebagai pesakit luar.

“Akibat rempuhan itu, van terbabit remuk teruk di bahagian pemandu menyebabkan mangsa tersepit sebelum dikeluarkan oleh orang awam,” katanya.
Katanya, pemandu treler bersama dua pekerja terbabit bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecederaan.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment