Search This Blog

Thursday, March 29, 2012

Dijel kerana dera budak hingga mati

Utusan Malaysia Online - Mahkamah:


KUALA LUMPUR 28 Mac - Dua tahun lalu seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun, Nur Hazrieq Naufal Abdullah dilaporkan mati akibat cedera parah di kepala dipercayai didera oleh teman lelaki ibunya.
Selepas tangkapan dan perbicaraan dijalankan, lelaki tersebut, Mohd. Jamil Teh Kamarudin, 28, hari ini didapati bersalah atas tuduhan menyebabkan kematian mangsa dan dihukum penjara 10 tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini.
Hakim Rosbiahanin Arifin menjatuhkan hukuman tersebut selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan sebarang keraguan munasabah terhadap pertuduhan itu.
Tertuduh yang sebelum ini bebas dengan jaminan, menangis teresak-esak sejurus selepas hukuman tersebut dijatuhkan.
Peguam tertuduh, Gerard Lazarus memohon penangguhan pelaksanaan hukuman itu sementara menunggu rayuan di Mahkamah Tinggi.
Rosbiahanin bagaimanapun tidak membenarkan penangguhan tersebut dan memerintahkan tertuduh yang pernah bekerja di Taman Bunga Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dihantar ke Penjara Kajang, berkuat kuasa hari ini.
Mohd. Jamil didakwa menyebabkan kematian Nur Hazrieq Naufal di rumah beralamat No.2-12-14, Pangsapuri Seri Gembira, Jalan Trolak 9, Taman Bamboo, Jalan Ipoh, Sentul di sini antara 27 Mei dan 3 Jun 2010.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment