Search This Blog

Saturday, March 17, 2012

Buruh warga Indonesia dijumpai mati

Buruh warga Indonesia dijumpai mati - Pahang - Sinar Harian: "MARAN - Seorang buruh ladang warga Indonesia dijumpai mati dalam keadaan berlumuran darah di sebuah ladang kelapa sawit di Felda Jengka 14, dekat sini petang semalam.

Ketua Polis Daerah Maran DSP Ahmad Johari Sahabuddin berkata mayat mangsa dikenali sebagai Marwan, 36, berasal dari Lombok dijumpai orang awam pada pukul 2.30 petang.

"Hasil pemeriksaan, polis mendapati terdapat beberapa kesan tikaman pada leher dan bahagian badan mangsa dipercayai akibat senjata tajam. Namun senjata yang digunakan tidak ditemui. Polis difahamkan mangsa baru setahun bekerja di ladang tersebut dan menerusi maklumat awam sebelum kejadian mangsa dipercayai keluar dengan beberapa rakannya," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Susulan kejadian itu polis menahan tiga lelaki berumur antara 27 dan 35 tahun, manakala seorang lagi masih diburu bagi membantu siasatan kes tersebut, katanya.  Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. - Bernama"

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment