Search This Blog

Thursday, March 29, 2012

‘Bomoh patah’ maut nahas

myMetro | ‘Bomoh patah’ maut nahas:

KOTA BHARU: “Naluri saya yang berasakan suami terbabit kemalangan memang benar selepas terdengar dentuman di luar rumah,” kata Makalsom Mohd Razif, 44, isteri kepada Alias Saleh, 65, yang terbunuh dalam kemalangan di Kampung Durian Hijau, dekat Kok Lanas, petang kelmarin.
Dalam kejadian itu, Alias maut selepas motosikalnya bertembung dengan sebuah lagi motosikal ditunggang seorang pelajar, kira-kira jam 2.30 petang.

Mangsa yang cedera parah di bahagian kepala disahkan meninggal dunia sejurus tiba di Klinik Kesihatan Kok Lanas 15 minit selepas itu.
Bagaimanapun, anak bongsunya yang duduk di dalam raga motosikal, Amirah Fauzan, 5, hanya cedera ringan selepas tercampak ke atas jalan.

Menurut Makalsom, arwah membawa anak bongsu mereka ke Sekolah Kebangsaan (SK) Pangkal Kalong terletak dua kilometer dari rumah untuk mengambil anak sulung, Nor Atirah, 10, “Tidak sampai beberapa minit, saya tiba-tiba terdengar dentuman kuat dari arah luar dan gerak hati mengatakan suami terbabit dalam kemalangan.

“Saya yang berada di dapur bergegas keluar dan terkejut apabila melihat suami dalam keadaan berlumuran darah serta sudah tidak sedarkan diri 10 meter dari rumah.
“Saya memangku suami sambil mengajarnya mengucap dan pada masa sama jiran membantu menghantar suami ke klinik sebelum disahkan meninggal dunia,” katanya. Makalsom berkata, jenazah suaminya dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk dibedah siasat.

Katanya, suaminya yang juga seorang ‘bomoh patah’ tidak menunjukkan perubahan ketara, kecuali hanya memberitahu kurang selera untuk makan sehari sebelum kejadian.
“Kami reda pemergiannya,” katanya

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment