Search This Blog

Wednesday, February 22, 2012

Sembur cat pada dinding

adun
BUKIT BERUANG - Tindakan pihak tertentu menyembur cat dengan perkataan provokasi terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim di pejabat Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ayer Keroh, di sini mengundang rasa kurang senang pemimpin pembangkang di negeri ini.

Tulisan tertera perkataan ‘ABAI - Asal Bukan Anwar Ibrahim’ itu disembur menggunakan cat merah serta hitam di pintu serta dinding tepi bangunan yang menempatkan pejabat berkenaan.

Tindakan provakasi itu dipercayai dilakukan pihak tertentu dengan mengambil nama ‘Asal Bukan Umno’ atau ABU yang dilancarkan PKR sebelum ini.

Ketua Pembangkang Melaka, Goh Leong San bagaimanapun berkata, tindakan mengecat bangunan berkenaan sebagai sesuatu yang tidak matang, sedangkan banyak cara lain untuk suarakan pendapat.

“Adalah lebih matang dan demokratik kalau diadakan debat atau pertemuan sekiranya hendak suarakan pendapat mereka. Itu adalah lebih sihat kerana cara menyembur cat, kerana ia tidak akan menyelesaikan apa-apa,” katanya kepada Sinar Harian, di sini semalam.

Leong San yang juga Adun Kesidang berkata, beliau percaya perkataan berkenaan ditulis hujung minggu lalu, bagaimanapun hanya disedari mereka pagi semalam.

Menurutnya, perkataan serupa turut ditemui di sebuah kedai kopi berhampiran ibu pejabat DAP negeri yang sering dikunjungi pemimpin pembangkang, pagi Jumaat lalu.

“Saya percaya sekiranya hari ini pejabat DAP jadi sasaran, tidak mustahil selepas ini mereka akan menyasarkan pejabat Pas dan PKR pula,” katanya.

Berikutan itu, katanya, pihaknya akan membuat laporan polis untuk tindakan selanjutnya.

Sementara itu, Adun Ayer Keroh, Khoo Poay Tiong berkata, beliau percaya tindakan itu ada kaitan dengan pelancaran program ABU di Masjid Tanah, Jumaat ini.

Beliau tidak menolak kemungkinan tindakan sedemikian bertujuan mahu melaga - lagakan DAP dengan rakan PR yang lain.

Sembur cat pada dinding - Melaka & NS - Sinar Harian:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment