Search This Blog

Wednesday, January 18, 2012

Wanita jumpa mayat suami ketika datang melawat

KULIM: Seorang suri rumah berusia 28 tahun menemui mayat suaminya yang telah berbau dalam sebuah bilik di sebuah rumah pangsa di Taman Jati di sini, ketika datang untuk melawat suaminya petang semalam.
Ketua Polis Daerah Kulim Supt Ghuzlan Salleh berkata wanita itu menemui mayat suaminya G. Manivannan, 38, kira-kira pukul 4.50 petang dan kemudian memaklumkan kepada jiran yang memberitahu polis.
"Menurut isterinya, mangsa mempunyai empat orang anak hasil perkongsian hidup mereka tetapi mangsa dikatakan seorang yang kuat minum arak menyebabkan mereka tinggal berasingan sejak beberapa bulan lalu," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata walaupun kedua-dua mereka tinggal berasingan, isteri mangsa sering melawat dan membawa makanan kepada mangsa yang dikatakan seorang penganggur.


Katanya polis yang tiba di lokasi mendapati mayat mangsa berada dalam keadaan terlentang dan tidak mengesyaki sebarang perbuatan jenayah ke atas mangsa.

Mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Kulim untuk dibedah siasat bagi mengenal pasti punca kematian.

Dalam satu kes lain, seorang pembantu kedai makan warga Indonesia berusia 36 tahun kerugian RM8,000 termasuk wang tunai, barang kemas dan dua telefon bimbit setelah biliknya di tingkat atas restoran tempat dia bekerja dimasuki orang.

Ghuzlan berkata pembantu kedai itu menyedari akan kehilangan wang tunai dan barang kemasnya selepas mendapati katil dan tilam dalam keadaan berselerak ketika memasuki biliknya.

"Apabila diperiksa tempat dia menyimpan wang tunai dan barang-barang kemas di bilik tersebut didapati semua telah lesap," katanya. -- BERNAMA 

No comments:

Post a Comment