Search This Blog

Sunday, January 8, 2012

Siswi IKBN maut kereta dihempap pokok


08/01/2012 12:42pm

JOHOR BAHRU — Seorang pelajar Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Pontian maut manakala teman lelakinya parah apabila kereta yang mereka naiki dihempap dahan pokok tembusu di persimpangan Jalan Gertak Merah dan Jalan Datuk Menteri di sini, semalam.

Kejadian dalam keadaan hujan berhampiran Sekolah Kanak-Kanak Istimewa, di sini, itu berlaku pada pukul 3.30 petang ketika Sintayana Abas, 25, dan teman lelakinya yang hanya dikenali sebagai Farhan, 25, dalam perjalanan dari arah Zoo Johor ke pusat bandar raya.

Sintayana mati di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan Farhan kini dirawat di Hospital Sultanah Aminah (HSA).

Kakak Sintayana, Kartini, 28, yang ditemui di rumah mayat HSA berkata, adiknya itu pulang bercuti di rumah keluarga mereka di Felda Bukit Aping, Kota Tinggi, tiga hari lepas.

Ibu Sintayana, Tuminah Abu Yamin, 56, yang dilihat masih terkejut dengan kejadian itu berkata anak ketujuhnya dari sembilan beradik itu akan dikebumikan di tanah perkuburan Islam Felda Bukit Aping.

Ketua Polis Daerah Johor Baharu Selatan, ACP Zainuddin Yaacob ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenainya menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan. — BERNAMAKosmo! Online - Terkini:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment