Search This Blog

Sunday, January 8, 2012

Lelaki Thai hilang di Sg. Golok ditemui mati


08/01/2012 2:26pm

TUMPAT — Lelaki warga Thai yang hilang di Sungai Golok selepas terjatuh dari bot yang dinaikinya ketika menyeberangi sungai itu semalam, ditemui mati lemas oleh pasukan penyelamat.

Ketua Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat Pengkalan Kubor, Ahmad Mazdan Jusoh berkata mayat remaja berusia 17 tahun itu ditemui pukul 6.15 petang semalam, kira-kira 30 meter dari tebing sungai di sebelah negara jiran.

"Dia warganegara Thai, kita bantu atas prinsip kerjasama dua negara dan kemanusiaan yang kita amalkan,” katanya kepada Bernama, di sini hari ini.

Ahmad Mazdan berkata, lapan anggota bomba termasuk tiga dari Unit Skuba dan dibantu Pasukan Gerakan Marin, terlibat dalam operasi mencari yang turut melibatkan pasukan penyelamat dari negara jiran.

Beliau berkata, dalam kejadian pukul 10 pagi itu, mangsa dikatakan cuba menyeberangi sungai tersebut yang menjadi sempadan Malaysia-Thailand, untuk memasuki negara ini dengan menaiki sebuah bot tetapi mengalami kekejangan otot dan terjatuh ke sungai sebelum dihanyutkan arus deras.

"Dia dikatakan cuba berpaut pada sebuah tong minyak tetapi gagal dan hilang dari pandangan orang awam yang menyaksikan kejadian itu,” katanya. — BERNAMAKosmo! Online - Terkini:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment