Search This Blog

Friday, December 16, 2011

Perompak ala ‘cowboy’ kaut empat dulang emas

PARIT BUNTAR: Sekumpulan penjenayah ganas berlagak ala ‘cowboy’ apabila melepaskan tembakan ke udara sebelum merompak sebuah kedai emas di sini.

Tiga penjenayah yang memakai topeng itu muncul di hadapan sebuah kedai emas di Jalan Bendahara, di sini, sebelum melepaskan tembakan menggunakan senapang pump-gun ke udara bagi menakutkan orang ramai.


Kejadian jam 12 tengah hari semalam menyebabkan orang ramai yang menunggu bas di stesen berhadapan kedai emas itu bertempiran lari ketakutan.

Ketua Polis daerah Kerian, Superintendan Mat Fauzi Nayan berkata, kumpulan suspek dikesan menaiki sebuah Proton Wira berwarna putih sebelum berhenti tidak jauh dari kedai emas berkenaan.


Menurutnya, dua lelaki bersenjatakan senapang pump-gun dan tukul besi itu meluru keluar dari kenderaan sebelum melepaskan tembakan ke udara.


“Pada masa sama seorang lagi suspek berlari masuk ke dalam kedai emas dan menghentam cermin kaca pameran menggunakan tukul besi.

“Dua pekerja di dalam kedai emas berkenaan iaitu seorang lelaki dan seorang perempuan hanya terpaku dan tidak berani berbuat apa-apa,” katanya.


Menurutnya, suspek mengambil lebih empat dulang barang kemas sebelum memasukkan ke dalam beg karung dibawa.

myMetro | Perompak ala ‘cowboy’ kaut empat dulang emas:

No comments:

Post a Comment