Search This Blog

Friday, December 16, 2011

Kolam maut

TELUK INTAN: Seorang remaja lelaki ditemui mati dalam keadaan misteri apabila mayatnya ditemui terapung dalam sebuah kolam tapak pembinaan perumahan di sini, petang semalam.

Kematian B Utahayakumar, 13, membingungkan ahli keluarga berikutan mangsa didakwa mandi bersendirian dengan meninggalkan dompet dan telefon bimbit di rumah.


Ibu mangsa, M Santhaletchumi, 40-an, berkata mayat anaknya itu ditemui jam 4.50 petang semalam, di kawasan perumahan baru berhampiran Jalan Hutan Melintang, di sini.

Menurutnya, anaknya yang juga pelajar Sekolah Menengah Hutan Melintang, di sini, didakwa berkelakuan pelik apabila keluar dari rumah tanpa memberitahu lokasi dituju. “Tambah membingungkan apabila anak saya tidak pernah mandi di luar rumah apatah lagi sungai atau parit. Dia hanya memberitahu rakannya mahu keluar mandi bersendirian tetapi tidak menyatakan lokasi.


“Rakannya yang bimbang berikutan mangsa tidak pulang selepas dua jam kemudian mencarinya sebelum menemui mayat anak saya terapung di kolam berkenaan,” katanya.


Menurutnya, penduduk kampung yang dimaklumkan berhubung kejadian itu bergegas mengeluarkan mayat mangsa dari kolam itu.

Mayat Utahayakumar kemudian dihantar ke Hospital Teluk Intan untuk dibedah siasat sebelum dituntut keluarganya.


“Kami ahli keluarga masih trauma dan tertanya-tanya tujuan Utahayakumar ke lokasi kejadian yang terletak 400 meter dari rumah kami.

“Ketika kejadian, saya sedang bekerja di sebuah kilang berhampiran sebelum menerima panggilan daripada salah seorang rakan anak saya yang menemui mayatnya,” katanya.


Menurutnya, dia hanya mampu meraung kesedihan apabila mendapati mayat anaknya ditutup dengan kertas.


Sementara itu Ketua Polis Hilir Perak, Asisten Komisioner Goh Kok Liang ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan mengklasifikasikannya mati mengejut.

myMetro | Kolam maut:

No comments:

Post a Comment